TNS Gallup gennemfører de store officielle undersøgelser af danskernes forbrug af radio og tv

Vores målinger af danskernes tv-sening og radiolytning muliggør detaljeret analyse og planlægning af programflader og reklamekampagner. Målingerne bruges af både radio- og tv-stationer og reklamebranchen.

 • Gallup TV-meter

  Målingen i Gallup TV-meter er blandt verdens mest avancerede.

  Det faktiske tv-forbrug i Gallup TV-meter-panelet registreres sekund for sekund, døgnet rundt, hele året. Det gør det muligt at trække dugfriske seertal hver dag.

  Resultaterne bruges af programlæggere i tv-branchen til at forbedre programfladen og af de kommercielle kanaler til at fastlægge spotpriser. Reklamebranchen bruger analyser af data til at planlægge annoncering og kontrollere antallet af eksponeringer.

  Gallup TV-Meter rapporteres i InfoSys. InfoSys er et specialudviklet software, der sætter brugerne i stand til at analysere data. MediaService gennemfører kurser og yder support i brugen af Infosys.

  Hver mandag udgiver TNS Gallup en pressemeddelelse med informationer om tv-seningen i den forgangne uge.

 • Gallup Radio-Meter og Gallup Lokalradio Index

  Danskernes radiolytning måles løbende i en kombination af en elektronisk måling, Gallup Radio-Meter, samt en telefonbaseret måling, Gallup Lokalradio Index.

  Lytningen af de landsdækkende stationer i Gallup Radio-Meter måles på minut-, program- og spotniveau. Lytningen registreres automatisk hos medlemmerne af panelet gennem elektroniske målere, der opfanger et ikke hørbart signal. Signalet udsendes af de radiostationer, der deltager Gallup Radio-Meter.

  Gallup Lokalradio Index måler lytningen for lokalradiostationerne i Danmark og indsamles ved hjælp af telefoninterviews. Lytningen registreres på kvartersniveau og indeholder informationer om danskernes radiolytning i går, nedbrudt på tidspunkter, steder og radiostationer.

  Gallup Radio-Meter rapporteres i InfoSys, mens Gallup Lokalradio Index rapporteres i SuperNova. InfoSys og SuperNova er begge specialudviklet software, der sætter brugerne i stand til selv at analysere data. MediaService gennemfører kurser og yder support i brugen af Infosys og SuperNova.

  Hver onsdag udgiver TNS Gallup en pressemeddelelse med informationer om radiolytningen på de landsdækkende stationer i den forgangne uge. I januar, april, juli og oktober udsendes en pressemeddelelse med informationer om radiolytningen på de regionale og lokale stationer.